Günlük Kurlar
Gönderildi Murat ÜNAL on 15 January 2018 03:59 PM

Döviz türlerine ait günlük kur değerleri yatay menüde Dosya başlığı altında yer alan Günlük Döviz Kurları seçeneği ile kaydedilir. Günlük döviz kurları istenirse masaüstüne kısayol olarak ayarlanabilir.



Günlük kur değerleri, tanımlı her dövize Döviz parametrelerinde belirlenen kur türleri için kaydedilir. Her döviz için 4 ayrı kur değeri  girilebilir. 

Günlük kur giriş tablosuna programın her bölümünden ve her işlem aşamasında ulaşmak mümkündür. 

Kur giriş tablosunda her döviz türü için hangi türde değer kaydedilecekse ilgili satırda ilgili kolon seçilerek kaydedilir. Tablonun altında yer alan seçenekler kullanılarak önceki ve sonraki gün seçilebilir. Tarih alanında ilgi günün tarihi  verilerek ya da ekrana gelen takvim penceresinden ilgili gün ve ay seçilerek kur değerleri kaydedilir. 

"Dosyadan Kur Aktarımı", "Dosyaya Kur Aktarımı" ve "myLogo'dan Kur Aktarımı" seçenekleri ile kur aktarım işlemleri yapılır. Aktarım için aktarılacak döviz türlü ve hangi tarihler arasındaki değerlerinin aktarılacağı belirtilir. 

 

 "myLogo'dan Kur Aktarımı" seçeneği kullanılarak mylogo.com.tr adresinden günlük kur bilgilerinin aktarılabilmesi için Sistem İşletmeni tarafında myLogo hesap ayarlarının yapılmış olması gerekir. 

 

Yeni girilen kur bilgileri ve yapılan değişikliklerle ilgili kayıt bilgileri, ilgili döviz satırı üzerinde F9/sağ fare tuşu menüsünde yer alan Kayıt Bilgisi seçeneği ile ekrana gelir. Tanım üzerinde işlem yapan tüm kullanıcı bilgilerine değişikliğin/işlemin yapıldığı tarih ve saat bilgileri ile ulaşılır. Açıklama alanında ise güncellenen tüm kur değerleri "Yeni Değerler" ve "Eski Değerler" başlıkları ile görüntülenir. 

Günlük Kur Değerlerinin Onaylanması 

Eski tarihli kurlarda değişikliği engellemek için kur değerlerinin onaylanıp sabitlenmesi mümkündür. Bunun için girilen kur değerleri üzerinde F9/sağ fare düğmesi menüsünde yer alan "Kilitle" ve "Toplu Kilitle" seçenekleri kullanılır. Bu sayede kur ilgili kur değeri veya kur değerleri sabitlenmiş olur; edit edilemez. Kilidi kaldırmak için yine F9 menüde bulunan "Kilidi Kaldır" ve "Toplu Kilit Kaldır" seçenekleri kullanılır. 


Destek Masası Yazılımı